Štruklji, pripravljeni iz finega vlečenega testa in polnjeni okusnim polnilom iz svežega sira, so ena izmed najbolj znanih Hrvaških dobrot. Štruklji so najljubša jed gurmanov in ljubiteljev izvirne domače kuhinje. Lahko se pripravijo kot kuhani, pečeni, sladke ali slane, odvisno od vaših željah.
Hranilna vrednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 216 kcal/904 kJ |
Bjelančevine | 12,4 g |
Ugljikohidrati | 25,4 g |
Masti | 6,8 g |
Štrukljev pred pripravo ni potrebno odtajati. Kuhanje: štruklje dajte v rahlo slano vrelo vodo in jih kuhajte približno 15 minut na srednjem ognju, da se ne raspadejo. Potem jih odcedite in po želji posujte s praženimi drobtinami. Pečica: štruklje položite v namaščen pekač, prelijete z sladko ali kismo sletano z jajcem in pečite v predogreti pečici na 200°C stopinj približno 30minut. Gotove v sladki kombinaciji lahko dodatno posujete z sladkorjem v prahu in suhimi slivami, v slani pa jih lahko začinite z grobo mleto soljo.