Štruklji

Štruklji, pripravljeni iz finega vlečenega testa in polnjeni okusnim polnilom iz svežega sira,  so ena izmed najbolj znanih Hrvaških dobrot. Štruklji so najljubša  jed gurmanov in ljubiteljev izvirne domače kuhinje. Lahko se pripravijo kot  kuhani, pečeni, sladke ali slane, odvisno od vaših željah.

Povprečna hranilna vrednost
Hranilna vrednost na 100g*
Energetska vrijednost 216 kcal/904 kJ
Bjelančevine 12,4 g
Ugljikohidrati 25,4 g
Masti 6,8 g
Priprava

Štrukljev pred pripravo ni potrebno odtajati. Kuhanje: štruklje dajte v rahlo slano vrelo vodo in jih kuhajte približno 15 minut na srednjem ognju, da se ne raspadejo. Potem jih odcedite in po želji posujte s praženimi drobtinami. Pečica: štruklje položite v namaščen pekač, prelijete z sladko ali kismo sletano z jajcem in pečite v predogreti pečici na 200°C stopinj približno 30minut. Gotove v sladki kombinaciji lahko dodatno posujete z sladkorjem v prahu in suhimi slivami, v slani pa jih lahko začinite z grobo mleto soljo.

Ledo testa vsebujejo le skrbno izbrane sestavine dokazljive kakovosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse Ok!