Ko želite svoje najdražje presenetiti z okusnim pecivom, je najboljša izbira Ledo listnato testo. Uporabite ga lahko za pripravo različnih zavitkov, kremne rezine ali žepke s slanim polnjenjem, testo pa bo vedno enako hrustljavo in okusno.
Hranilna vrednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 398 kcal/1666 kJ |
Bjelančevine | 4,4 g |
Ugljikohidrati | 31,3 g |
Masti | 28,3 g |
Pred pripravo je potrebno listnato testo odtaliti na sobni temperaturi. Na pomokani podlagi razvaljajte testo na debelino, ki je potrebna za pripravo določene jedi. Razvaljano testo pred oblikovanjem enakomerno večkrat prebodite z vilico. Pripravljeno testo položite na pekač in ga dajte v predogreto pečico na 200°C do 220°C stopinj. Temperaturo in čas pečenja prilagodite jedi katero pripravljate. Sladke jedi iz listnatega testa lahko okrasite s sladkorjem v prahu, slane jedi pa lahko postrežete s smetano ali jogurtom.