Škarpena / Rdeči okun

Rdeči okun je ena najcenjenih pripadnikov rib, ki živi v velikih globinah ob morskem dnu. Ledo rdeči okun je dostopen skozi vso leto in je zaradi svoje nežne ter mehke strukture zelo okusen in sočen obrok. Zelo je bogat z beljakovinami in omega 3 maščobami. Namenjen je pravim poznavalcem morskih rib, ki znajo ceniti njegovo prefinjeno belo meso.

Priprava

Po odmrzavanju rdečega okuna sperite in očistite od ostankov drobovine ter lusk, pred pripravo ga osušite. Rdečega okuna (100 g) pečite na srednje močnem ognju približno 20 minut v ponvi za žar, premazani z olivnim oljem (6 g).

Ledo riba ne vsebuje konzervansov in predstavlja naravni vir pomembnih hranljivih snovi

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse Ok!